Tak więc składniki :
- 4 BIAŁKA ( ilość białek jest do wyboru im więcej tym bez będzie więcej )
- OKOŁO 200 GRAM CUKRU ( tak samo im więcej cukru tym bezy będą słodsze )
- OKOŁO 4 KROPLE SOKU Z CYTRYNY
Wykonanie :
1. Rozgrzać piekarnik do 150°C
2. Do miski wlać białka i ubić :)
4. Nałożyć masę do rękawa lub szprycy (jeżeli nie macie szprycy nałożyć po prostu łyżką ) i wyciskać bezy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
5. Piec 15 minut w temp. 150°C, następnie obniżyć temperaturę do 100°C i piec kolejne 60 minut. Pozostawić do wystygnięcia w piekarniku. Bezy upieczone w ten sposób będą chrupkie na zewnątrz, a wilgotne w środku.
Niestety nie pokaże zdjęć moich bez ponieważ mój aparat chwilowo jest niedostępny ,ale pokażę wam bardzo zbliżone do moich :)
POWODZENIA :)
Robiłam je kiedyś ;p Pycha :) Fajny blog
OdpowiedzUsuńZapraszam
http://opowiadambajkii.blog.pl/
Jak dla mnie bezy są za bardzo mulące ;) ale fajnie, że dodałaś przepis, może kiedyś zrobię? ;d
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie sheeranatorforever.blogspot.com
xx
Mmmmmmmmmmmm świetny przepis *o* Chętnie go wypróbuje :D
OdpowiedzUsuńBezy są okropnie mulące i kaloryczne, ale takie pyszne, że nie można się oprzeć! ;D
OdpowiedzUsuńFajnie, że dodałaś przepis, kiedyś spróbuję je zrobić. xd
Ja uwielbiam bezy :) super że dodałaś przepis :) :) :) :) :) :)
OdpowiedzUsuńPS BARDZO FAJNY BLOG :P
uwielbiam bezy;)) bardzo ciekawy blog;)
OdpowiedzUsuńobserwujemy? http://poower-puff.blogspot.com/